Door de Zanderij

zondag 24 februari 2008


Verzamelen 11:30 Bastion Hotel/NS Station Bussum Zuid
Struikheiweg 3
1406 TK Bussum

De route begint en eindigt bij het Bastion Hotel achter NS station Bussem Zuid. De wandeling gaat eerst over een stukje hei en door een deel van het Spanderswoud. Na een kilometer door het bos komen we uit bij de Natuurbrug Zanderij Crailo, waar we een rondje door de Zanderij (en natuurlijk over de brug) maken. Vervolgens gaan we door het Spanderwoud en Bantam richting 's-Graveland en komen uit bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Vandaar gaan we langs een paar mooie landgoederen en komen tenslotte weer uit bij het station.

Het is een rondwandeling van ongeveer 15 km. Vlak terrein met fiets- en wandelpaden, een rustige laan en een klein stukje (paar honderd meter) op het voetpad langs de provinciale weg.

Onderweg komen we langs een tweetal herbergen, maar de kans is zeer groot dat die niet open zijn, dus ook dit keer genoeg proviand en warme thee, koffie of chocolademelk meenemen. In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten (na zo'n 10 km) is koffie uit een automaat te krijgen.

Met het openbaar vervoer: Het verzamelpunt ligt aan de achterkant van NS Station Bussum Zuid en is dus prima met openbaar vervoer te bereiken.

Met de auto: Bij het Bastion Hotel is een groot en gratis parkeerterrein. Voor de route: kijk op één van de vele routeplanners.

Organisator van deze wandeling is bauke (apestaart-veldenenwegen.nl)
Een reactie plaatsen