Reeuwijkse Plassen (15 km)

28 maart 2010


Verzamelen
Dorpshuis / Café Custwijck, Driebruggen
11.00 uur

Een rondwandeling door en langs de Reeuwijkse plassen. Volgens de website van On Track:

In het Reeuwijkse plassengebied gaan recreatie en natuur uitstekend samen. Tijdens deze wandeling over merendeels verharde smalle paden (met hier en daar lokaal bestemmingsverkeer), dijken en kaden kun je zwemmers, zeilers, roeiers, kanovaarders, vissers en luiaards in de buurt van ganzen, grutto’s, aalscholvers, blauwe reigers, kieviten en soms ook ooievaars zien. U zult genieten van talrijke schitterende uitzichten over de plassen en weilanden, waar stilte wordt afgelost door vogelgeluiden en het geruis van de bomen.

De graskades langs de Wiericke behoren tot mijn favoriete wandelgebieden, maar in dit seizoen vond ik wat meer verharde paden ook wel eens prettig, vandaar deze route die ook voor een deel over weggetjes en wandel- en fietspaden door de Reeuwijkse Plassen loopt.

De wandeling komt van On Track, maar wij beginnen in Driebruggen (met een aan- en uitlooproute van 2x 1 km) zodat we de uitspanning het Wapen van Reeuwijk halverwege de route hebben liggen. Routebeschrijving van On Track; lid worden of eenmalige kennismaking kiezen...


klik kaart voor vergroting


Met het openbaar vervoer:
Niet op zondag. Kom je met openbaar vervoer? Stuur dan even een mailtje naar Erik of naar iedereen, je kunt vast van een station in de buurt opgepikt worden. Woerden is het handigste.

Met de auto:
A12 Den Haag - Utrecht: afrit 13, Nieuwerbrug, van richting Waarder/Driebruggen.
Routebeschrijving op Google Maps, vul als vertrekpunt je eigen adres in.

Organisator van deze wandeling is Erik.
Een reactie plaatsen